Media

normstiftelsen-bengt-erik

Normanstiftelsen stödjer brandmän och poliser som skadats i jobbet

Normanstiftelsen startades 2021 av Bengt Norman. Stor respekt för de risker som brandmän och poliser möter i arbetet är anledningen till att finansmannen Bengt Norman grundade stiftelsen som ska stödja personer som skadats i tjänsten. Grundplåten på 22 miljoner kronor har han själv skjutit till från sin privata förmögenhet.

Normanstiftelsen delade ut 600 000 kr

Normanstiftelsens första utbetalning av totalt 600 000 kr har – i olika belopp – tillfallit fyra mottagare, varav tre är poliser (hemmahörande i Skara, Göteborg och Uddevalla). Stiftelsen vänder sig till poliser och brandmän.

Så söker du stålar

Det finns pengar att söka från olika fonder, stiftelser och föreningar för den som är polis. Pengar som är tänkta att underlätta tillvaron efter en olycka i tjänsten, vid rehabilitering, studier eller som uppmuntran för gott arbete.

Ny stiftelse till stöd för poliser och brandmän

Sedan november 2021 finns Normanstiftelsen startad av finansmannen Bengt Norman som alltid haft en stor respekt och ödmjukhet för personer som verkar i samhällsviktiga yrkesroller. Tankarna om att på något sätt hjälpa till väcktes i samband med förskräckliga händelser såsom Malexandermorden 1999 och terroristattentatet i New York 2001.